تنظیم انواع دادخواست نیاز به اطلاعاتی دقیق و دانش حقوقی بالا در آن زمینه دارد. زیرا دادخواستی دقیق و محکم در کسب نتیجه مطلوب در هر پرونده نقش تعیین کنندهای دارد. اما دادخواستی دقیق که بتواند ما را به بهترین شکل به هدفمان برساند باید چگونه باشد؟ آیا برای تنظیم دادخواست مشاوره با وکیل میتواند در کسب نتبجه مطلوب موثر باشد؟
در ادامه این مقاله از موسسه حقوقی حسن زاده قصد داریم تا به بررسی تنظیم انواع دادخواست بپردازیم و نمونهای از دادخواست را در اختیارتان قرار دهیم. همچنین بیان کنم که وکیل حرفهای چه نقشی در موفقیت شما در مرحله تنظیم دادخواست دارد و برای مشاور باید چه هزینهای را برای این امر صرف کنید.
تعریف دادخواست
قبل از آنکه به بررسی تنظیم انواع دادخواست بپردازیم لازم است تا با مفهوم دقیق دادخواست آشنا شویم. دادخواست در واقع تقاضای رسمی از مراجع قضایی برای رسیدگی به دعوا است که توسط یکی از طرفین آن مطرح میشود. این تقاضا باید در قالب نامهای رسمی که به آن برگه دادخواست گفته میشود با اصول مشخصی تنظیم و به مراجع قضایی ارائه شود. در واقع تنظیم دادخواست را باید اولین مرحله طرح دعوا و شکایت در نظر بگیریم که در موفقیت شما در پرونده نقش مهمی خواهد داشت.
تنظیم انواع دادخواست حقوقی و کیفری
تنظیم انواع دادخواست با یکدیگر یکسان نیست. دادخواستها با توجه به نوع دعوا به دو دسته کلی حقوقی و کیفری تقسیم میشوند. دادخواست حقوقی برای رسیدگی به اختلافات با موضوع حقوقی و دادگاه کیفری برای طرح شکایت در رابطه با جرائم کیفری است. چون مطالبه افراد با یکدیگر تفاوت دارند، از همین رو نیز برای تنظیم دقیق هر کدام نیاز است تا قوانین مرتبط با همان نوع دعوا مد نظر قرار گیرد. همچنین در هر کدام از مراحل رسیدگی به دعوا از جمله مرحله دادگاه بدوی، مرحله رسیدگی در دادگاه تجدید نظر، ارجاع پرونده به دیوان عالی و همچنین فرجام خواهی و واخواهی باید مشخصا دادخواستی برای همان مرحله تنظیم شود.
البته بهترین راه برای کسب نتیجه مطلوب در تنظیم دادخواست، مشاوره با وکیلی متخصص در این زمینه است که با دانش حقوقی بالا بتواند بهترین دادخواست را برای دفاع از حقوق شما تنظیم کند:
ارتباط با موسسه حقوقی حسن زاده جهت مشاوره و تنظیم انواع لایحه |
نمونه و فرم تنظیم انواع دادخواست
برای تنظیم انواع دادخواست لازم است تا فرم مربوط به همان نوع را در اختیار داشته باشید و موارد مربوط به آن دادخواست را در فرم مربوطه تکمیل نمایید. فرم دادخواست دادگاه بدوی با دادگاه تجدید نظر و همچنین دیوان عالی متفاوت است. لازم است تا در هنگام تنظیم دادخواست برای هر کدام از این بخشها به این نکته توجه کنید. در ادامه انواع فرم برای هر دو نوع دادخواست حقوقی و کیفری را در مرحله دادگاه بدوی در اختیار شما قرار دادهایم:
1. نمونه دادخواست حقوقی
2. نمونه دادخواست کیفری
نحوه تنظیم دادخواست و نکات مهم در نوشتن آن
در تنظیم انواع دادخواست بخشهای مشترکی وجود دارد که لازم است تا تمام این بندها با توجه به نوع دعوا به صورت دقیق و شفاف تکمیل شود. با این امر از بروز هر گونه ابهام در دادخواست جلوگیری میشود و تقاضای شما به طور واضح برای دادگاه مشخص گردد. در ابتدا لازم است تا در هر دادخواست، مشخصات کامل خواهان(طرفی از دعوا که شکایت را مطرح میکند و دادخواست را تنظیم مینماید) و خوانده(کسی که بر علیه او شکایت میشود) به طور دقیق مشخص شود. همچنین خواسته و موضوع هر نوع دادخواست و مطالبات خواهان باید به صورت دقیق و شفاف عنوان شود و در قسمت شرح درخواست جزئیات آن بیان شود.
لازم است تا مدارک مربوطه به دادخواست پیوست گردد و برای رسیدگی به دادگاه ارائه شود. در انتخاب نیز باید خواهان یا وکیل او که دادخواست را تنظیم نمودهاند آن را امضا کرده و تاریخ ثبت آن را مشخص نمایند.
⇐ مشاوره تنظیم انواع لایحه دادگاه
تفاوت انواع دادخواست و شکوائیه
در رابطه با تنظیم انواع دادخواست باید بدانید که اگرچه دادخواست و شکواییه هر دو برای بیان تقاضا از مراجع قضایی تنظیم میشود اما مفهوم این دو با یکدیگر تفاوت دارد. دادخواست در واقع تقاضای رسمی برای طرح دعوا و شکایت در مراجع قضایی حقوقی و برای دعاوی حقوقی است. دادخواست برای بررسی اختلاف پیشآمده بین طرفین دعوا است و برای دادگاه نوشته میشود. اما شکواییه زمانی تنظیم میشود که جرمی کیفری صورت گرفته و وقوع آن به اثبات رسیده است و شخصی تقاضای رسیدگی به آن را دارد. شکواییه برای دادسرا نوشته میشود. با توجه به این توضیحات مشخص است که تنظیم این دو نیز با یکدیگر تفاوت دارد.
در واقع دادخواست برای شکایت حقوقی و شکوائیه برای شکایت کیفری است. شما برای تنظیم دقیق هر کدام از این موارد میتوانید با وکیلی متخصص در زمینه انواع موارد حقوقی مشورت کنید.
تنظیم دادخواست با وکیلی حرفهای
تنظیم انواع دادخواست دارای پیچیدگی است. به همین دلیل نیز برای نوشتن هر کدام لازم است تا ابتدا دانش بالایی از قوانین هر نوع دعوا داشته باشید و با آگاهی کامل از این موضوع بتوانید به بهترین شکل دادخواست را در هر مرحله از رسیدگی به پرونده تنظیم نمایید. از طرفی طرح دادخواست غیر اصولی ممکن است روند رسیدگی به شکایت را دچار انحراف نماید و شما را دچار مشکل کند.
مشاوره با وکیلی متخصص و با تجربه این امکان را برای شما فراهم خواهد کرد که بتوانید دادخواستی محکم برای هر موضوع تنظیم نمایید و به بهترین شکل حقوق خود را مطالبه نمایید. این امر در موفقیت شما در دعوا نقش اساسی دارد و در زمان کوتاهتر حقوق شما را به شما بازخواهد گرداند. ما در موسسه حقوقی حسن زاده با وکلایی با تجربه برای تنظیم انواع دادخواست در کنار شما خواهیم بود.
هزینه تنظیم انواع دادخواست : توسط خود شخص یا وکیل
در رابطه با هزینه تنظیم انواع دادخواست باید بگوییم که برای انواع مختلف دادخواست با موضوعات متفاوت این هزینه بین 100 هزار تومان تا 5 میلیون تومان است. عواملی مانند پیچیدگی پرونده در تعیین هزینه دقیق دادخواست تاثیر دارد. اگر تمایل دارید تا هزینه دقیق تنظیم دادخواست مورد نظر خود را بدانید همین حالا میتوانید با مشاوران ما تماس بگیرید و از قیمت دقیق و شفاف آن مطلع شوید.
نتیجهگیری
تنظیم انواع دادخواست به صورت دقیق و قانونی به شما در کسب نتیجه بهتر کمک خواهد کرد. برای تنظیم انواع دادخواست حقوقی و کیفری لازم است تا نکات مربوط به همان نوع دادخواست مد نظر قرار گیرد. همچنین با توجه به مرحلهای که پرونده در آن قرار دارد باید دادخواست مشخص و مختص به همان مرحله تنظیم گردد.
مشخص است که تنظیم دادخواست بسیار پیچیده بوده و نیاز به دانش بالا از قوانین دارد. بنابراین مشاوره با وکیل در کسب نتیجه بهتر بسیار موثر خواهد بود. ما در گروه حقوقی حسن زاده با وکلایی متخصص در زمینه انواع دعاوی، برای تنظیم دادخواستهای محکم و اصولی و کسب موفقیت در دعاوی مختلف در کنار شما خواهیم بود.