یکی از رایجترین و متداولترین شرکتهای بازرگانی در ایران، شرکت با مسئولیت محدود است. نحوه تشکیل این نوع شرکتها بین اعضای فامیل، خانواده، آشنایان یا دوستان است. به عبارت سادهتر شرکت با مسئولیت محدود بین ۲ یا تعداد بیشتر از شرکا جهت انجام امور تجاری تشکیل میشود. در شرکت با مسئولیت محدود هر کدام از شریکها بدون سرمایه به سهام یا تعداد سهام تقسیم شده فقط تا حد سرمایه خود میتوانند متعهد و مقروض در شرکت باشند.
در این مقاله از موسسه حقوقی حسن زاده شما را با مشخصات این شرکت آشنا میکنیم و درباره موارد حقوقی آن صحبت خواهیم کرد، پس با ما همراه شوید.
شرکت با مسئولیت محدود چیست؟
اگر پای صحبت افرادی که به تازگی تصمیم به راهاندازی کسب و کار کردهاند بنشینید، متوجه میشوید که بزرگترین چالش آنها مربوط به ساختار شرکتی است که میخواهند برای این کسب و کار راهاندازی کنند. شرکت با مسئولیت محدود را میتوان یک نهاد تجاری در قبال بدهیهای شرکت، ضررهای مالی و سلب مسئولیت از افراد دانست. بدین ترتیب در صورت شکست تجاری یا محکومیت قانونی مسئولیت به جای شرکا یا سهامداران به عهده شرکت خواهد بود.
به طور خلاصه شرکت با مسئولیت محدود یک اسم تجاری است تا صاحبان شرکت از مسئولیتهای شخصی خود در مقابل بدهیهای آن خلاص شوند. به طور مثال شرکتهای با مسئولیت محدود در صورت اختلافات قانونی یا ورشکستگی توانایی محافظت از داراییهای شخصی مالکان خود مانند سند اتومبیل، خانه و حسابهای بانکی را دارند. همین ویژگی سبب میشود تا اغلب کسب و کارهای متوسط و کوچک از آن بهرهمند شوند.
ارتباط با موسسه حقوقی حسن زاده |
انواع شرکت با مسئولیت محدود
افرادی که به عنوان اداره کننده یا مالک شرکت با مسئولیت محدود هستند، اعضای آن نام دارند. این اعضا با اعاده سهم در قبال کسب و کار، سرمایه یا بهره عضویت را کسب میکنند. با توجه به رویکرد مدیریتی و تعداد اعضای این شرکت میتوان نوع آن را تعیین کرد که در ادامه انواع شرکت با مسئولیت محدود را معرفی میکنیم:
_ شرکت با مسئولیت محدود تک عضوی
_ شرکت با مسئولیت محدود چند عضوی
_ شرکت با مسئولیت محدود، مدیریت شده توسط مدیر
شرکت با مسئولیت محدود چه محدودیتهایی دارد؟
اگرچه تا به این قسمت درباره مزایای شرکت با مسئولیت محدود صحبت کردیم، اما لازم است محدودیتهای آن را هم بررسی کنیم تا مالکان با در نظر گرفتن این معایب گزینه مناسب را برای ثبت شرکت خود انتخاب کنند:
1. هزینه بالا
یکی از معایب شرکت با مسئولیت محدود مربوط به هزینه بالای راهاندازی و نگهداری آن است که در مقایسه با شرکتهای انفرادی و عمومی مبلغ بیشتری را شامل میشود. علت این هزینه بالا مربوط به هزینههای مالیاتی و گزارشهای سالانه است.
2. محدودیتهای موجود در کشورهای مختلف
در برخی از کشورها هزینه بیشتری جهت راهاندازی شرکت با مسئولیت محدود پرداخت میشود. همچنین تنها بخش محدودی از افراد مانند دندانپزشکان یا پزشکان میتوانند در این قالب شرکت خود را ثبت کنند.
3. مالیات اضافی
یکی دیگر از معایب ثبت شرکت با مسئولیت محدود، مربوط به درآمدهای آن شرکت است. اگر شرکتی در این قالب ثبت شود، مشمول مالیات حقوق، دستمزد یا خود اشتغالی خواهد شد.
4. محدودیتهای انتقالی
برخلاف قالبهای دیگر شرکتها، در شرکتهای مسئولیت محدود لازم است تمامی اعضا، انتقال عضویت و عضویت جدید را به تایید برسانند.
راههای تاسیس شرکت با مسئولیت محدود
تا به اینجا که با مزایا و معایب این نوع شرکتها آشنا شدهاید، میتوانید برای ثبت آن به صورت مجازی یا حضوری اقدام کنید. البته توصیه میشود برای جلوگیری از ایجاد دردسر یا در صورت عدم آگاهی کافی از متخصصین خبره ما در مجموعه حسنزاده کمک بگیرید تا علاوه بر صرفهجویی در وقت، نتیجه مطلوبی کسب کنید. روشهای تاسیس این نوع شرکت عبارتند از:
1. روش حضوری
با این روش ثبت شرکت با مسئولیت محدود به صورت حضوری به مدت زمان کمتری نیاز دارید البته توجه داشته باشید که فقط در شهرهای بزرگ امکانپذیر است.
2. روش مجازی
روش مجازی تاسیس شرکت با مسئولیت محدود از طریق سامانه اداره ثبت شرکتها انجام میشود. برای این منظور باید ابتدا اطلاعات لازم که شامل اطلاعات شرکت، مشخصات شرکا، نوع شرکت، موضوع فعالیت شرکت و… است را وارد کنید. در مرحله بعد وارد بخش انتخاب نام برای شرکت خواهید شد که باید بعد از انتخاب مدارک آن را از سامانه دریافت و امضا نمایید. بعد از امضا و جمع آوری مدارک آنها را داخل بسته پستی قرار داده و به اداره ثبت شرکت ها ارسال میکنید. آخرین مرحله مربوط به پیش نویسی آگهی ثبت است.
حدود مسئولیت شرکا در شرکت مسئولیت محدود چیست؟
در شرکتهای مسئولیت محدود، حدود مسئولیت شرکا به صورت زیر است:
1. حفاظت از داراییهای شخصی
در صورت دعاوی حقوقی علیه شرکت یا ورشکستگی داراییهای شخصی هر یک از شرکا اعم از حسابهای بانکی، خودرو و خانه محافظت میشوند و نمیتوان آنها را جهت تسویه توقیف کرد.
2. مسئولیت محدود
در این قالب شرکت، هر کدام از شرکا تنها به اندازه میزانی که در آن سرمایهگذاری کردهاند، مسئول هستند. به این ترتیب که در صورت زیان یا بدهی شرکت هیچ کدام از شرکا نمیتوانند بیشتر از سرمایه خود در شرکت از داراییهای شخصیشان جهت پرداخت بدهیها استفاده کنند.
3. تعهدات مالی
با توجه به قراردادها یا توافقنامههای داخلی شرکتها هر کدام از شرکای آن تعهدات مالی خاصی دارند. این تعهدات میتواند مبالغی مانند تامین مالی پروژههای خاص یا پرداخته سرمایه اضافی را شامل شود.
4. موارد خاص و استثنائات
در برخی از موارد خاص و استثنا مانند سوء استفاده از شخصیت یا تقلب حقوقی شرکت احتمال دارد دادگاه حکم گسترش مسئولیت شرکا را دهد و آنها را ملزم به پرداخت بدهی کند.
نحوه انحلال شرکت با مسئولیت محدود
در برخی از شرایط که اعضا تصمیم به انحلال این شرکتها را میگیرند، باید روند انحلال با توجه به قرارداد عملیاتی انجام شود. همچنین لازم است دستورالعملهایی برای انحلال تنظیم شود؛ زیرا در برخی از اوقات تنها تعدادی از اعضا درخواست انحلال را میکنند.
روند تصفیه بعد از طی کردن مراحل منحل کردن شرکت آغاز میشود. تقسیم داراییهای شرکت با مسئولیت محدود بین شرکا چه در زمان تصفیه و چه در بعد از آن باید سه مرتبه در مجله رسمی اعلام شود و حداقل یک سال از تاریخ انتشار اولین آگهی گذشته باشد.
سخن پایانی
احتمال دارد شما هم برای توسعه تجارت خود به فکر تشکیل یک شرکت باشید. به همین دلیل در این مقاله از مجموعه حسنزاده درباره شرکت با مسئولیت محدود صحبت کردیم. در حالت کلی اگر به فکر هر یک از موارد: حفاظت از مسئولیتهای فردی در قبال دعاوی تجاری یا بدهیها هستید، توزیع سود به صورت انعطاف پذیر را ترجیح میدهید، تصمیم دارید قدرت رهبری را به دست اعضای اصلی بسپارید یا دوست ندارید پروندههای جانبی درباره امور مالیاتی برای شما تشکیل شود، راهاندازی شرکت با مسئولیت محدود بهترین انتخاب است. مسائل حقوقی ریزه کاریهای بسیار زیادی در موارد مختلف دارد که توصیه میشود برای جلوگیری از اتلاف زمان و انرژی این مسائل را با افراد خبره در میان بگذارید. کارشناسان ما در مجموعه حسن زاده تلاش میکنند تا در کوتاهترین زمان ممکن مسائل حقوقی شما را حل کنند.
این مقالات را از دست ندهید: